Ingrediente pentru aluat placinte: 10 linguri apa rece 350 faina un praf de copt ½ lingurita de sare 4 linguri de zahar 250 gr unt zeama de la o lamaie
Afla mai multe pe DivaHair.ro
Afla mai multe pe DivaHair.ro
Ingrediente pentru aluat placinte: 10 linguri apa rece 350 faina un praf de copt ½ lingurita de sare 4 linguri de zahar 250 gr unt zeama de la o lamaie
Afla mai multe pe DivaHair.ro
Afla mai multe pe DivaHair.ro
Ingrediente pentru aluat placinte: 10 linguri apa rece 350 faina un praf de copt ½ lingurita de sare 4 linguri de zahar 250 gr unt zeama de la o lamaie
Afla mai multe pe DivaHair.ro
Pentru aluat am folosit:Afla mai multe pe DivaHair.ro
10 linguri apa rece
350 gr faina
1 jumatate pachet ptaf de copt
1 praf de sare
4 linguri de zahar
250 grame unt
zeama de la o jumatate de lamaie
Pentru compozitia de branza:
500 grame branza proaspata de vaci
4 oua
2 pliculete zahar vanilinat
1 cana de zahar( apr.150 grame)
1 smantana mica(apr.140 grame)
2 linguri pesmet
fructe de sezon(cirese, visine, capsuni,etc)
Amesteci apa cu zeama de lamaie si cu sarea.Faina se amesteca cu untul,praful de copt si zaharul, cele doua compozitii se combina si se framanta bine pana cand aluatul devine o pasta omogena.Dupa ce se framanta, se da la rece circa 30 minute
Pentru umplutura am batut albusurile spuma,si le-am amestecat cu branza, smantana, galbenusurile,zaharul,pesmetul si zaharul vanilinat.
Am oprit putin aluat, pentru a creea un grilaj deasupra umluturii( am oprit putin, data viitoare o sa opresc mai mult, ca sa fie mai des ).Restul aluatului l-am intins, si l-am pus in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Am intins compozitia de branza, si deasupra am pus cateva visine(de recomandat fara samburi).Dupa care am facut grilajul din aluat, cum se vede mai jos.
Deasupra se pune zahar tors.
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu