Iata ce am folosit:
250g surimi, 4 oua fierte, o cutie de 400g porumb boabe, maioneza preparata in casa, sare, piper dupa gust.
pentru maioneza am folosit: un galbenus fiert si unul crud, o lingura mustar, 100ml ulei, sare, piper, 2 linguri smantana slaba, o lingura suc de lamaie.
Cum am procedat:
Am pus la fiert cele 5 oua in apa cu putina sare ca sa nu crape, apoi am pregatit celelalte ingrediente astfel: am scos porumbul din cutie si l-am spalat, am taiat cubulete batoanele de surimi si am preparat maioneza.
Dupa ce au fiert oualele, le-am racit sub jet de apa rece, apoi le-am curatat si le-am taiat cubulete.
Maioneza am preparat-o dintr-un galbenus de ou fiert si un galbenus de ou crud pe care le-am amestecat cu o furculita, am adaugat apoi o lingura de mustar si am frecat putin; de aici am pus la treaba mixerul adaugand din cand in cand ulei pana am obtinut cam o cana de maioneza.
Am adaugat apoi putina sare, o lingura suc de lamaie, 2 linguri smantana slaba si putin piper.
Am asamblat salata amestecand toate ingredientele si asezandu-le pe cate o foaie de andiva si am decorat-o cu o bucata de ardei rosu si marar.
250g surimi, 4 oua fierte, o cutie de 400g porumb boabe, maioneza preparata in casa, sare, piper dupa gust.
pentru maioneza am folosit: un galbenus fiert si unul crud, o lingura mustar, 100ml ulei, sare, piper, 2 linguri smantana slaba, o lingura suc de lamaie.
Cum am procedat:
Am pus la fiert cele 5 oua in apa cu putina sare ca sa nu crape, apoi am pregatit celelalte ingrediente astfel: am scos porumbul din cutie si l-am spalat, am taiat cubulete batoanele de surimi si am preparat maioneza.
Dupa ce au fiert oualele, le-am racit sub jet de apa rece, apoi le-am curatat si le-am taiat cubulete.
Maioneza am preparat-o dintr-un galbenus de ou fiert si un galbenus de ou crud pe care le-am amestecat cu o furculita, am adaugat apoi o lingura de mustar si am frecat putin; de aici am pus la treaba mixerul adaugand din cand in cand ulei pana am obtinut cam o cana de maioneza.
Am adaugat apoi putina sare, o lingura suc de lamaie, 2 linguri smantana slaba si putin piper.
Am asamblat salata amestecand toate ingredientele si asezandu-le pe cate o foaie de andiva si am decorat-o cu o bucata de ardei rosu si marar.
A fost foarte apreciata de cei care au gustat-o.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu