marți, 10 mai 2011

Paste cu ciuperci si smantana





Intr-o seara aveam pofta de niste paste.... si am cautat prin frigider, am gasit cateva ciuperci si smantana, si m-am gandit sa fac un sos de ciuperci cu smantana, pentru ele.
 Este o reteta rapida,usor de facut, si destul de gustoasa pt cei care iubesc pastele :D


Ingrendiente, aproximative :
300 gr ciuperci champignon
300 gr paste( eu folosesc spaghete Barilla, mi se par cele mai bune, 1 jumatate de pachet)
2 fire ceapa verde4-5 catei de usturoi
200 gr smantana
200 gr lapte
1   faina de grau
sare, piper, ulei de masline

1 gr busuioc pt cine doreste
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in 2 linguri ulei de masline. Ciupercile se spala, se taie fasii si se pun in tigaie peste ceapa si usturoi. 

Se lasa sa se caleasca bine pana scade apa lasata, se sareaza.
Separat se amesteca faina cu  smantana si laptele si se adauga la ciuperci. Se mai lasa cateva minute la foc mic, amestecand mereu.
Pastele se scurg de apa si se servesc cu sosul de ciuperci. Deasupra se presara branza ( de preferat parmezan) si putina verdeata pt decor.


Buono Apetito!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu