Ca tot am ramas la mancarea chinezeasca, mi-am adus aminte de o mancare de la wu-xing,- pui cu migdale, si m-am gandit sa incerc si eu...varianta mea, bineinteles:D
Ai nevoie de:
1 ceapa potrivita
1 morcov
1 piept de pui-potrivit
5-6 ciuperci potrivite
1 praf de sare, un praf de piper, 1 pahar de vin alb
100 gr migdale
Pentru marinata: am folosit sos de soia, ghimbir, piper, un praf de sare, 2 catei de usturoi 1 lingura otet chinezesc din orez
Garnitura: orez, ceapa, porumb din conserva si un ardei rosu
Am taiat pieptul de pui in bucati mai mici, l-am amestecat cu sosul pentru marinata, si l-am lasat la rece 20 min.
Intre timp am fiert orezul, l-am scurs de apa, am tocat ceapa, am calit-o in cateva picaturi de ulei, am adaugat ardeiul si porumbul, si la sfarsit orezul.
Dupa asta, am tocat cealalta ceapa, am calit-o in ulei, am augat morcovul rondele, ciupercile si la sfarsit puiul pe care l-am scos de la marinat si l-am "tras " un pic la tigaie.Am adaugat vinul, am mai lasat sa fiarba un pic,sarea, piperul, un pic de sos de soia si migdalele aproape de sfarsit.
Pofta buna!
sâmbătă, 25 iunie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu