A fost prima tarta pe care am facut-o, si la cat de repede s-a mancat....cred ca a fost tare buna, fara sa ma dau mare.:))
Ce am folosit:
Aluatul: 300 g faina, 200g unt, 2 oua, 125 g zahar, sare.
Crema: 500 ml lapte, 3 oua, 2 linguri faina, 150 g zahar, zahar vanilat/esenta de vanilie
Fructe: banane si kiwi,dar puteti folosi si:portocale, ananas, struguri, capsuni, caise, visine, etc
Se aseaza faina pe o planseta, se face o scobitura in mijloc si se adauga untul taiat in bucatele, ouale, zaharul si sarea. Se amesteca bine, pana se incorporeaza ingredientele, obtinand o coca neteda. Se pune aluatul intr-un castron si se lasa la rece 1-2 ore. Separat intr-o oala cu pereti dublii, se puneti : zaharul impreuna cu ouale intregi si amestecati bine, puneti faina si laptele, amestecandu-se in continuare, ca sa nu se faca niciun fel de cocoloase. Se adauga zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se lasa la fiert pana se ingroasa crema.
Se ia ia forma de tarte, se unge cu unt, si se pune aluatul tapetand bine forma. Coca se inteapa de doua-trei ori cu furculita ca sa nu creasca in timpul coptului. Tava se baga in cuptorul incalzit unde se lasa cca. 20-30 de minute, la foc potrivit. Cand tarta s-a copt, se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate, se umple cu un strat de crema de vanilie si se adauga fructele. Peste fructe eu am pus un strat de gelatina.
Crema: 500 ml lapte, 3 oua, 2 linguri faina, 150 g zahar, zahar vanilat/esenta de vanilie
Fructe: banane si kiwi,dar puteti folosi si:portocale, ananas, struguri, capsuni, caise, visine, etc
Se aseaza faina pe o planseta, se face o scobitura in mijloc si se adauga untul taiat in bucatele, ouale, zaharul si sarea. Se amesteca bine, pana se incorporeaza ingredientele, obtinand o coca neteda. Se pune aluatul intr-un castron si se lasa la rece 1-2 ore. Separat intr-o oala cu pereti dublii, se puneti : zaharul impreuna cu ouale intregi si amestecati bine, puneti faina si laptele, amestecandu-se in continuare, ca sa nu se faca niciun fel de cocoloase. Se adauga zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se lasa la fiert pana se ingroasa crema.
Se ia ia forma de tarte, se unge cu unt, si se pune aluatul tapetand bine forma. Coca se inteapa de doua-trei ori cu furculita ca sa nu creasca in timpul coptului. Tava se baga in cuptorul incalzit unde se lasa cca. 20-30 de minute, la foc potrivit. Cand tarta s-a copt, se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate, se umple cu un strat de crema de vanilie si se adauga fructele. Peste fructe eu am pus un strat de gelatina.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu