marți, 10 mai 2011

VINETE UMPLUTE



                VINETE UMPLUTE








Ingrediente: 
- doua vinete medii 
-5-6 ciuperci potrivite- 1 ardei gras
- 3-4 legaturi de ceapa verde
- 100 g cascaval ras
- 3 linguri de smantana
- 2 rosii potrivite

-1 dovlecel
sare, piper, patrunjel
Se taie vinetele in jumatati si se scobeste interiorul cu ajutorul unui cutit.Se presara cu sare si se lasa cu gura in jos,pentru a scapa de acel gust amar, care il au.
Se maruntesc toate ingredientele si se pun la calit intr-o cratita cu putin ulei. Se pune intai ceapa, apoi ardeiul,dovlecelul, ciupercile si rosiile, sarea,piperul si patrunjelul dupa gust.Eu am pus la sfarsit si smantana, dupa ce le-am luat de pe foc.
In timpul in care noi facem umplutura, vinetele se dau circa 10 minute la cuptor, pentru a se inmuia putin, altfel, riscati ca dupa ce le scoateti, ele sa fie tari.
Se umplu vinetele cu compozitia de mai sus  si se aseaza intr-o tava, pe care o ungeti cu cateva picaturi de ulei.Deasupra lor am pus cateva feliute de kaiser si cascaval ras.


  Dau foarte bine in farfurie!
Se servesc calde!


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu