Urzicile contin un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc), substante proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone, etc.
Datorita acestui bogat continut ele sunt folosite ca aliment precum si ca plante medicinale in cure pentru regenerarea organismului si pentru detoxifierea lui.
Mancarea mea preferata de primavara:
Ingrediente:
4 gramajoare de urzici,
1 ceapa
1 capatana usturoi,
3 linguri faina,
sare
Urzicile se curata, si se spala in cat mai multe ape, pentru a fi curate, fara urme de nisip sau pamant.
Dupa ce s-au spalat se oparesc si se pun la foc, 30-40 minute in 2 l de apa( apa nu se arunca, se pastreaza):
Dupa ce s-au fiert, se toaca marunt, se toaca ceapa, se pune la calit:
dupa care se pun si urzicile tocate,si treptat apa in care au fiert urzicile si pe rand lingurile de faina:
se adauga si usturoiul pisat, si sarea.
Se servesc calde, cu oua ochiuri,cu mamaliga, sau cu carnati dupa preferinte.
Pofta buna!
joi, 7 aprilie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu